EMS TRAINING ΓΙΑ 2 ΑΤΟΜΑ ΜΑΖI

Είστε από τα άτομα, που δεν μπορείτε να παρακινήσετε τον εαυτό σας να ξεκινήσετε κάποια αθλητική δραστηριότητα;

Ή ανήκετε στην κατηγορία εκείνη όπου ήδη έχετε γραφτεί σε κάποιο γυμναστήριο και βαριέστε να πάτε μόνοι σας στην προπόνηση;

Μπορούμε να σας ηρεμήσουμε…

Δε είστε μόνοι, νοιώθετε το ίδιο και με εκατομμύρια άλλους ανθρώπους στον κόσμο, που δεν έχουν την εσωτερική παρακίνηση και δεν είναι τόσο εύκολο να ξεπεραστεί.

Αλλά σαφώς η όλη διαδικασία θα ήταν πιο πολύ πιο εύκολη, εάν μπορούσατε να συναντηθείτε με τον καλύτερο φίλο ή φίλη σας και να πάτε παρέα για προπόνηση.

Η ενασχόληση με ένα άθλημα ή να πάτε για άσκηση, για τα δύο άτομα είναι ευκολότερη απόφαση και με μεγαλύτερη παρακίνηση.

Το ίδιο ισχύει και για την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση που παρέχονται στα στούντιο EMS.

Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για την προπόνηση με το EMS, δύο ή περισσότερων ανθρώπων ταυτόχρονα.


Γιατί να προπονείστε μαζί με κάποιον άλλον και όχι μόνος σας;

Καθώς η προπόνηση με το EMS γίνεται πιο δημοφιλής και η ζήτηση αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, πολλά στούντιο ήδη προπονούν με περισσότερες από μία συσκευές EMS τη φορά.

Το Fast Fitness Studio από το 2015 πραγματοποιεί προπονήσεις με 2 EMS συσκευές, από το 2017 με 3 και από το 2018 με 4 συσκευές.

Είναι το μοναδικό EMS στούντιο στην Κύπρο που διαθέτει 4 μηχανήματα EMS στον ίδιο χώρο.

Επίσης είναι το μοναδικό EMS στούντιο, που δίνει τη δυνατότητα στους ασκούμενους να προπονηθούν είτε με ενσύρματη τεχνολογία (γερμανική εταιρεία Miha Bodytec), είτε με το εξελιγμένο σύστημα προπόνησης ασύρματης τεχνολογίας (ισπανική εταιρεία MyoFX Wireless Ems System).

Ο συγκεκριμένος εξοπλισμός, μας δίνει την δυνατότητα να προπονούμε 4 ασκούμενους μαζί, στο ίδιο 20λεπτο.

Από προπονητικής πλευράς και για λόγους ασφαλείας, ένας γυμναστής είναι υπεύθυνος για 2 ασκούμενους.

Άρα όταν ασκούνται 4 άτομα ταυτόχρονα πάντα βρίσκονται υπό την επίβλεψη 2 γυμναστών.

Οι συσκευές EMS μπορούν να προγραμματιστούν, έτσι ώστε όλοι οι ασκούμενοι να μπορούν να κάνουν ταυτόχρονα τις ίδιες ασκήσεις και με τον ίδιο ρυθμό.

Εκτός της παρακίνησης, όταν κάνετε προπόνηση με την παρέα σας, ένα σημαντικό πλεονέκτημα για τον ασκούμενο – πελάτη είναι ότι επωφελείται και εξοικονομεί χρήματα αφού το κόστος της προπόνησης είναι πολύ χαμηλότερο (ειδικά πακέτα 2 ατόμων και άνω), σε σχέση με το να έκανε προπόνηση μονός του.

Έτσι μπορείτε να εγγραφείτε με τη φίλη, τον φίλο ή τον / την σύντροφό σας αμέσως και να επωφεληθείτε του πλεονεκτήματος αυτού.

Ένα άλλο πλεονέκτημα μιας αμφίδρομης προπόνησης είναι ότι μπορούν τα 2 άτομα, να εκτελέσουν συνασκήσεις και να δώσουν ο ένας στον άλλον υποστήριξη ή αντίσταση που χρειάζεται η κάθε άσκηση.


Τι γίνεται όταν υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα απόδοσης;

Η προπόνηση για δύο, έχει και τα μειονεκτήματα του. Ποιος δεν έχει ακόμη διαλέξει έναν για παρέα στην προπόνηση, που τον γνωρίζει μόνο, για παράδειγμα, στον επαγγελτικό του χώρο.

Μπορεί κάποιοι να αποθαρρυνθούν, κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ειδικά όταν μπαίνει η διαδικασία της σύγκρισης με το άλλο άτομο.

Όταν δύο ή περισσότερα άτομα ασκούνται μαζί, συνήθως έχουν διαφορετικά επίπεδα απόδοσης και συχνά είναι δύσκολο να συμβαδίσουν οι προπονητικοί στόχοι.

Είναι λοιπόν το καθήκον του προπονητή, να ανταποκρίνεται στις διαφορετικές ανάγκες των ασκουμένων, που αυτό απαιτεί τεράστια εμπειρία στο EMS training, αφού πρέπει το προπονητικό πλάνο, να έχει κίνητρα, προσαρμοστικότητα και να είναι εξίσου απαιτητικό για όλες τις ιδιαιτερότητες, των συμμετεχόντων.

Επειδή κανείς δεν πρέπει να απογοητεύεται ο προπονητής αποφασίζει για τη “χρυσή προπονητική τομή”, που απαιτείται απ’ όλους τους συμμετέχοντες, ανάλογα με το επίπεδο της απόδοσής τους.

Έτσι, όταν όλοι κάνουν την ίδια άσκηση, γεγονός που καθιστά τον προγραμματισμό της προπόνησης εξαιρετικά εύκολο για τον προπονητή, μπορεί να καθορίσει διαφορετικά επίπεδα έντασης για τον καθένα ξεχωριστά, αναλόγως της φυσικής κατάστασης των ασκουμένων.

Αυτό μπορεί να γίνει καλύτερα με στατική προπόνηση ή ασκήσεις που είναι λιγότερο περίπλοκες και αργές.

Εδώ, ο προπονητής έχει λίγα για να διορθώσει, αλλά μπορεί να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στην παρακίνηση και την καθοδήγηση των ασκουμένων.

Ωστόσο, αυτό έχει το μειονέκτημα ότι λειτουργεί μόνο άριστα εάν οι συμμετέχοντες έχουν παρόμοιο επίπεδο απόδοσης.


Πάρτε λοιπόν την παρέα σας, τον καλύτερο φίλο ή φίλο σας, τον / την σύντροφό σας και ελάτε στο Fast Fitness Studio, για να δοκιμάσετε μια δωρεάν προπόνηση, μαζί με μια ολοκληρωμένη σωματομέτρηση.

Εξάλλου, η άθληση γενικότερα, αλλά πιο ειδικά η προπόνηση με το EMS, είναι δύο φορές πιο διασκεδαστική, όταν μοιράζεστε την εμπειρία και όπως διαβάσατε παραπάνω, μπορείτε να επωφεληθείτε μόνο από αυτό!