ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ EMS ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ;

Εκατομμύρια γυναίκες είναι μετά τη γέννηση του παιδιού τους τις περισσότερες φορές είναι είναι δυσαρεστημένες από τη φιγούρα τους, επειδή η εγκυμοσύνη άφησε τα σημάδια της από τα επιπλέον κιλά στο σώμα τους.

Ως εκ τούτου, οι γυναίκες που έχουν γεννήσει μπορούν να ασκηθούν μετά τη εγκυμοσύνη, έχοντας σα στόχο να επαναφέρουν πίσω την πρωτύτερη φυσική τους κατάσταση.

Αλλά δεν είναι επιβλαβής η άσκηση αμέσως μετά την εγκυμοσύνη;

Πότε μπορεί να ξεκινήσει την άσκηση μια γυναίκα μετά τον τοκετό;

Μπορεί να ξεκινήσει αμέσως προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση, ειδικά μετά από μια καισαρική τομή;

Σ’ όλα αυτά τα ερωτήματα θα προσπαθήσουμε να δώσουμε απαντήσεις σ’ αυτό το άρθρο.


Προπόνηση μετά την εγκυμοσύνη: Ξεκινήστε αργά!

If you want to start training again after giving birth, you should consider and discuss beforehand with your doctor.

Please ask tour doctor about what is allowed and what is not.

Σε γενικές γραμμές, ωστόσο, ισχύουν οι ακόλουθες οδηγίες:

  • Προπονηθείτε πιο συχνά, αλλά με λιγότερη ένταση.
  • Ακολουθειστε τον κανονα της προοδευτικοτητας και ανεβείτε αργά. Ανάλογα με το επίπεδο της υποκειμενικής ευεξίας και φυσικής κατάστασης, είναι προτιμότερο να επιλέξετε μια χαμηλότερη ένταση στην αρχή, από ό, τι πριν από την εγκυμοσύνη και στη συνέχεια να την αυξήσετε σταδικά.
  • Πίνετε αρκετό νερό.
  • Μετά από κάθε προπόνηση, θα πρέπει να κάνετε τουλάχιστον μία έως δύο ημέρες ν αυπαρχει διάλειμμα για την πλήρη αποκατάσταση του μυϊκού ιστού.
  • Ενδυναμώστε τους μύες του πυελικού σας εδάφους. Δεδομένου ότι αυτό εκτίθεται σε ιδιαίτερα υψηλά φορτία από τη γέννηση, θα πρέπει να εστιάσετε την προσοχή σας στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους, ακόμα και εάν έχετε γεννήσει με καισαρική τομή.
  • Μην ξεκινήσετε πολύ νωρίς την προπόνηση μετά την εγκυμοσύνη. Συνιστάται να περιμένετε έως έξι εβδομάδες μετά τον τοκετό. Αλλά αυτό μπορεί να διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα. Έτσι μπορείτε να αποφασίσετε καλύτερα όταν συζητήσετε πρώτα με το γιατρό σας, σχετικά με την προπόνηση μετά την γέννα, πότε θα ξεκινήσει και αν υπάρχουν τυχόν περιορισμοί.

Προπόνηση με EMS μετά από καισαρική τομή; Ναι αλλά προσοχή με τα κοιλιακά ηλεκτρόδια…

Regarding training with electromyostimulation, after pregnancy there are fewer restrictions than with conventional training, especially with strength training, since it doesn't includes classical weights, which are an additional burden on the skeletal system.

EMS training is therefore very suitable for getting back into shape after pregnancy, as it stimulates the pelvic floor muscles, leg muscles and glutes.

Η ένταση μπορεί επίσης να προσαρμοστεί μεμονωμένα στις προσωπικές ανάγκες ή στο πως αισθάνεστε κατά την διάρκεια της προπόνησης.

Ένα άλλο σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι δε χρειάζεται να επενδύσετε σε χρόνο αφού είναι αρκετά 20 λεπτά μόνο την εβδομάδα.

Περιορισμοί όμως πρέπει να υπάρχουν για την περιοχή γύρω από την κοιλιά και το στήθος.

Κατά την έναρξη της προπόνησης μετά από μια εγκυμοσύνη, στην κοιλιά και το στήθος τα ηλεκτρόδια δεν πρέπει να έχουν υψηλές εντάσεις, παρά μόνο να χρησιμοποιούνται χαμηλές εντάσεις, ενώ η ένταση μπορεί να αυξηθεί στα πόδια και στους γλουτούς γρήγορα.

Σε μια κλίμακα από το 1 έως το 10, προτείνουμε ένταση 6 έως 8 στα πόδια και τους γλουτούς, ενώ στο πάνω μέρος του σώματος μια επιβάρυνση έντασης 4 έως 6.

Όταν ξεκινήσετε μια προπόνηση για τους κοιλιακούς και το στήθος αρχικά θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό σας, σχετικά με τους περιορισμούς.

Ενδέχεται αναλόγως με την περίπτωση φυσικά, στις πρώτες 4 με 8 προπονήσεις τα ηλεκτρόδια της κοιλιάς και του στήθους να μην είναι καν ενεργοποιημένα και να υπάρχει εστίαση της προπόνησης στις υπόλοιπες μυϊκές ομάδες.

Η πρώτη προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση, μετά από καισαρική τομή, πρέπει να γίνει μετα έξι έως οκτώ εβδομάδες και στη συνέχεια να υπάρχει πολύ χαμηλή ένταση στην κοιλιακή περιοχή.

Είναι επίσης πολύ σημαντικό να μην τοποθετείτε τα ηλεκτρόδια στην ουλή της καισαρικής τομής, καθώς αυτό μπορεί να είναι πολύ δυσάρεστο ή ακόμα και επώδυνο, για την ασκουμενη.

Από τις αρχές της δεκαετίας η προπόνηση με EMS μετά από μια καισαρική τομή, συνιστάται, ξεκινώντας πρώτα απ’ όλα με ένα βασικό πρόγραμμα, ώστε να συνηθίσετε την επιβάρυνση, τηρώντας πάντα την αρχή της προοδευτικότητας.

Στο EMS FITNESS STUDIO παρέχουμε ειδικά προγράμματα για αποκατάσταση της φυσικής κατάστασης για μετά την εγκυμοσύνη, με σύσφιξη των μυών και απώλεια λίπους.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Αυτά είναι μόνο κατευθυντήριες γραμμές για την προπόνηση μετά της εγκυμοσύνη ή την προπόνηση με EMS μετά από μια καισαρική τομή που μπορεί να μην ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις 100%, γιατί κάθε γυναίκα αντιδρά διαφορετικά και η διάρκεια αποκαταστασης να είναι περισσότερο ή λιγότερο μετά τον τοκετό.

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε με το γιατρό σας!