Μάθετε τα πάντα σχετικά με την πρώτη δοκιμαστική προπόνηση ηλεκτρομυοδιέγερσης – EMS TRAINING…

Έχετε ακούσει πολλά για την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση και θέλετε να το δοκιμάσετε τώρα;

Είστε μπερδεμένοι; Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτή την προπόνηση αλλά από τον καταιγισμό των σχετικών διαφημίσεων δε γνωρίζετε που να πάτε; Δε ξέρετε ποιο να διαλέξετε;

Ίσως ήδη έχετε κανονίσει μια δοκιμαστική δωρεάν προπόνηση; Δε ξέρετε τι να περιμένετε στο στούντιο που επιλέξατε;

H απόπειρα σας να δοκιμάσετε αυτό τον νέο εναλλακτικό τρόπο προπόνησης σας έχει γεμίσει ερωτηματικά και άγχος;

Δε γνωρίζετε πώς να πάτε προετοιμασμένοι αλλά και τι να περιμένετε από το στούντιο που επιλέξατε;

Στη συνέχεια, σας παραθέτουμε σημαντικές πληροφορίες και συμβουλές σχετικά με τις ανησυχίες σας, όπου θα σας προετοιμάσουν για την πρώτη σας προπόνηση με EMS.


Ποιο είναι το κατάλληλο EMS STUDIO για μένα, τι πρέπει να προσέξω;

Για να μπορέσετε να κάνετε την έρευνά σας οφείλετε να γνωρίζετε τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας χώρος EMS TRAINING STUDIO.

Έτσι, η παραμονή σας στους χώρους του θα είναι άνετη και ασφαλή για την υγεία σας.

Συνοπτικά και επιγραμματικά αναφέρουμε ότι πρέπει να έχει χώρο στάθμευσης, να είναι κοντά στο σπίτι ή τη δουλειά σας, να έχει πολλές ημέρες και ώρες λειτουργίας,

οι χώροι του πρέπει να κλιματίζονται, να είναι ευρύχωροι και ευάεροι, να υπάρχει ο ειδικός εξοπλισμός, να είναι καθαρός χώρος, να τηρούνται βασικοί κανόνες υγιεινής και καθαριότητας, να έχει ποικιλία προγραμμάτων για όλα τα επίπεδα, να υπάρχει το κατάλληλο εκπαιδευμένο επιστημονικό προσωπικό, να είναι νόμιμος χώρος άθλησης, οι άνθρωποι που θα σας υποδεχτούν πρέπει να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί.

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της ιστοσελίδας μας, σχετικά με τις προϋποθέσεις και τα χαρακτηριστικά των EMS STUDIOS.


Τι αθλητική ενδυμασία πρέπει να έχω μαζί μου στη δοκιμαστική προπόνηση;

Ένα από τα πιο συνήθη ερωτήματα που ακούμε όταν διεκπεραιώνουμε ένα δοκιμαστικό ραντεβού προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέγερση είναι: “Kαι τι πρέπει να φορώ όταν έρθω φόρμα;”

Το μόνο που χρειάζεται να έχετε μαζί σας είναι ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, ένα μπουκάλι νερό και μια μικρή πετσέτα.

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο EMS, φοράτε ένα ειδικό κολάν που σας το παρέχει το στούντιο EMS, προσαρμόζεται στενά στο σώμα σας και είναι

κατασκευασμένο από φυσικές ίνες. Έχει σχεδιαστεί για τη μεταφορά των ηλεκτρικών παλμών στο δέρμα.

Τα ρούχα που έχουν υψηλή αναλογία συνθετικών ινών δεν είναι κατάλληλα για προπόνηση EMS.

Αυτό περιλαμβάνει επίσης εσώρουχα όπως παντελόνια και σουτιέν, τα οποία πρέπει να αφαιρεθούν κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

Το καλύτερο είναι να φέρετε άνετα και καθαρά αθλητικά παπούτσια.

Αλλά και αθλητικά παπούτσια να μη φέρετε είναι δυνατό να γυμναστείτε ξυπόλητοι.


Πόσο χρόνο θα διαρκέσει η πρώτη δοκιμαστική προπόνηση;

Μια δοκιμαστική προπόνηση EMS διαρκεί περίπου το λιγότερο 60 λεπτά, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής συνέντευξης καταγραφής στοιχείων – ιατρικό ιστορικό -σωματομέτρησης, η προετοιμασία με το ειδικό γιλέκο και τα ηλεκτρόδια EMS, της 10λεπτης ή 20λεπτης προπόνησης (εξαρτάται από τις ιδιαιτερότητες των ασκουμένων, αν και 10 λεπτά για πρώτη εμπειρία είναι

αρκετά) και της τελικής συνέντευξης – συμβουλευτικής, μετά.

Προσπαθήστε να βρείτε αυτό το χρόνο, για να κατανοήσετε πλήρως περί τίνος πρόκειται η συγκεκριμένη προπόνηση, για να έχετε μια πλήρη εικόνα και δεν θα το μετανιώσετε.

Στο προκαθορισμένο ραντεβού σας βοηθητικό θα ήταν για εσάς, να μην πάτε ακριβώς αλλά 5 με 10 λεπτά νωρίτερα. Αυτό θα σας βοηθήσει να εγκλιματιστείτε στο νέο περιβάλλον καλύτερα.


Μπορώ να πιω νερό η να φάω πριν την συγκεκριμένη προπόνηση;

Οι σωστοί υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, το νερό, τα υγιή λίπη, οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι απαραίτητα για το σώμα σας όταν προπονείστε με ηλεκτρική διέγερση των μυών.

Πρέπει να φάτε κάτι πριν την προπόνησή σας, διότι μπορεί να γίνει υπογλυκαιμία.

Είναι ένα νέο και άγνωστο ερέθισμα για εσάς η προπόνηση με EMS, έτσι το σώμα σας πρέπει να έχει αρκετή ενέργεια.

Δεν πρέπει να τρώτε βαριά και υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρή τροφή, 3 ώρες πριν την προπόνησή σας.

Θα ήταν καλύτερο να φάτε κάτι που θα σας δώσει ενέργεια (μια μπανάνα, σνακ ή κάτι παρόμοιο), 1 ώρα πριν την προπόνηση.

Τέλος είναι απαραίτητο και συνιστάται να πίνετε μισό λίτρο νερού εντός μίας ώρας πριν από την προπόνηση. 500 ml νερό μισή ώρα πριν την προπόνηση θα είναι πολύ βοηθητικό και υποστηρικτικό για τον οργανισμό σας σε σχέση με τα αποτελέσματα της προπόνησης.

Εάν η προπόνησή σας είναι το απόγευμα ή το βράδυ, πίνετε αρκετό νερό όλη την ημέρα.

Το νερό αποθηκεύεται στους μυς σας και λειτουργεί σαν καλός αγωγός βοηθώντας έτσι στη σωστή λειτουργία των ηλεκτρικών παλμών, ώστε να φτάσει στις εν τω βάθη μυϊκές ίνες, για να πετύχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Έτσι, η προπόνηση είναι πιο αποτελεσματική όταν το σώμα σας τροφοδοτείται με αρκετό νερό.

Το πόσιμο νερό πριν από την εκπαίδευση εμποδίζει επίσης τον πονοκέφαλο και την έλλειψη συγκέντρωσης.

Είναι σημαντικό εξίσου να πίνετε πολύ νερό μετά την προπόνηση για να αναπληρώσετε το χαμένο νερό, αλλά να απομακρυνθούν μέσω των νεφρών όλες οι καματογόνες ουσίες που δημιουργήθηκαν λόγο της προπονητικής καταπόνησης.

Αν θέλετε να αυξήσετε μυϊκή μάζα με το EMS, είναι λογικό να καταναλώσετε πρωτεΐνες μέσα στα πρώτα δέκα λεπτά έως μισή ώρα μετά την προπόνηση. Αυτό επίσης θα βοηθήσει να αναπληρώσετε τον χαμένο μυϊκό ιστό, που δημιουργήθηκε λόγο της προπόνησης, όπως συμβαίνει εξάλλου με οποιαδήποτε άλλη προπόνηση.


Γυμνάζομαι, επιτρέπετε την ίδια μέρα ή την επόμενη να πάω γυμναστήριο;

Το EMS είναι μια έντονη άσκηση ολόκληρου του σώματος – έτσι το σώμα σας χρειάζεται αρκετό χρόνο για να ανακάμψει μετά από μια προπόνηση.

Κάνετε άλλα αθλήματα ή πηγαίνετε γυμναστήριο;

Την ίδια μέρα σίγουρα δεν πρέπει να κάνετε άλλη δραστηριότητα, θα πρέπει όμως να υπάρχουν τουλάχιστον 48 ώρες μεταξύ μιας αθλητικής δραστηριότητας και μιας προπόνησης με EMS.

Μετά την πρώτη σας προπόνηση με EMS το σώμα σας χρειάζεται ακόμα περισσότερο χρόνο για να ανακάμψει από ό, τι μετά από τους παραδοσιακούς τύπους αθλημάτων, αφού για 20 λεπτά ενεργοποιούνται 650 μύες, στο 100% της απόδοσής τους.


Πως θα γνωρίζω στο τέλος της δοκιμαστικής προπόνησης, εάν η προσέγγιση του EMS στούντιο ήταν επαγγελματική και επιστημονική προς τις δικές μου ιδιαιτερότητες;

Κατά την πρώτη σας επίσκεψη στο στούντιο παρατηρήστε τους ανθρώπους που θα σας υποδεχτούν. Αν τους δείτε αδιάφορους, δεν χρειάζεται να μείνετε. Κάντε μεταβολή και επισκεφτείτε το επόμενο στούντιο που θα συναντήσετε.

Εξάλλου στούντιο υπάρχουν και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος.

Βρίσκετε τη συμπεριφορά τους υπερβολικά ευγενική και πολύ άνετη απέναντί σας; Δεν σας λέμε να το βάλετε στα πόδια, απλά έχετε τον νου σας. Κατά πάσα πιθανότατα στόχος τους είναι να σας πουλήσουν κάποιο συμβόλαιο και μετά να σας ξεχάσουν.

Οι άνθρωποι που θα σας υποδεχτούν πρέπει να είναι φιλικοί και εξυπηρετικοί. Πρέπει να σας κάνουν να αισθανθείτε άνετα στον χώρο του στούντιο και τέλος θα πρέπει να ενδιαφερθούν για τις δικές σας ανάγκες.

Όσο καλό μπορεί να κάνει η προπόνηση ηλεκτρομυοδιέγερσης, στην βελτίωση της φυσικής κατάστασης, άλλο τόσο κακό μπορεί να προκαλέσει στην υγεία, εάν δεν αποταθείτε στους κατάλληλους επαγγελματίες που έχουν την επιστημονική γνώση αλλά και την εμπειρία στο personal training.

Όπου και να πάτε λοιπόν, ακόμη εάν πρόκειται για ένα απλό δοκιμαστικό ρωτήστε πρώτα ποια είναι η ιδιότητα αυτού που σας αναλαμβάνει και θα του εμπιστευτείτε την υγεία σας.

Εάν δεν είναι πτυχιούχος του τμήματος φυσικής αγωγής & αθλητισμού ή άλλου ισότιμου ακαδημαϊκού τίτλου όπως ορίζει η κυπριακή νομοθεσία μέσω του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού και δεν έχει ειδίκευση ή εμπειρία τουλάχιστον 1 με 2 χρόνια στο personal training μην τον εμπιστευτείτε.

Γι’ αυτό μην ντραπείτε να ρωτήσετε για την επιστημονική του κατάρτιση, εάν δεν έχει το πτυχίο του σε εμφανή σημείο στο στούντιο ή για την προηγούμενη εμπειρία του στην προσωπική προπόνηση ή με τη μέθοδο της ηλεκτρομυοδιέγερσης ή ακόμη αν προπονείτε ο ίδιος με αυτή τη μέθοδο.


Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα στοιχεία που πρέπει να προσέξω στη διαδικασία για να καταλάβω εάν έχουν την επιστημονική γνώση;

Τηρώντας όλα τα παραπάνω που σας περιγράψαμε σχετικά με την επιστημονική επάρκεια, σας παραθέτουμε κάποια σημαντικά στοιχεία, που πρέπει υποχρεωτικά να έχει μια διαδικασία της πρώτης δοκιμαστικής δωρεάν προπόνησης με ηλεκτρομυοδιέγερση, αλλά κατά την άποψή μας και σε οποιαδήποτε άλλη προπόνηση είτε με προσωπικό γυμναστή, είε όχι.

Πρώτα από όλα πριν την προπόνηση πρέπει να συμπληρωθεί η απαραίτητη καρτέλα προπόνησης – αξιολόγησης. Στην καρτέλα αυτή πέραν των προσωπικών στοιχείων γίνεται και καταγραφή του απαραιτήτου ιατρικού ιστορικού, ώστε να γνωρίζει ο επαγγελματίας προσωπικός γυμναστής, ακριβώς τις ιδιαιτερότητες των ασκούμενων, για να προσαρμόσει το κατάλληλο πρόγραμμα προπόνησης.

Πέραν αυτών η καρτέλα προπόνησης εμπεριέχει και τα στοιχεία της σύστασης του σώματος που καταγράφονται μετά τη σωματομέτρηση που θα γίνεται με τον επιστημονικό τρόπο χρησιμοποιώντας αξιόπιστα εργαλεία.

Τα στοιχεία αυτά κρατούνται στο αρχείο, ώστε να υπάρχει σύγκριση από τους ασκούμενους στις επαναξιολογήσεις, που πρέπει να γίνονται στη συνέχεια, ανά 8 με 10 προπονήσεις περίπου, για να μπορεί να υπάρχει παρακολούθηση της προόδου του και της αποτελεσματικότητας του προπονητικού πλάνου..

Στο τέλος της καρτέλας πρέπει υπάρχει υπεύθυνη δήλωση που υπογράφουν οι ασκούμενοι, ότι είναι απολύτως υγιής, αφού δεν τους αφορούν κάποιες καταστάσεις υγείας, όπου αναφέρονται και οι ολικές ή μερικές αντενδείξεις για την προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση.

Σ’ αυτό το σημείο, να αναφέρουμε ότι στο FAST FITNESS STUDIO, επιλεγούμε να μην αφήνουμε τους ασκούμενους που κάνουν πρώτη φορά το δοκιμαστικό, να το διαβάσουν μόνοι τους, αλλά το διαβάζει ο επαγγελματίας εξειδικευμένος γυμναστής της επιστημονική μας ομάδας, που είναι υπεύθυνος για την προπόνησή τους.

Είναι υποχρεωτική διαδικασία αυτή αφού υπάρχουν πολλές καταστάσεις υγείας όπου απαγορεύεται ρητά και αυστηρά κάποιος ακόμη και να δοκιμάσει προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση.

Οι μετρήσεις είναι απαραίτητες, αφού χρησιμεύουν για να διαπιστωθεί η παρούσα κατάστασης ενός ασκουμένου, ώστε να προσδιοριστούν οι στόχοι του, όπως επίσης θα καθορίσουν τα επίπεδα την φυσικής κατάστασης και της υγείας.

Οι σωματομετρήσεις χρησιμεύουν για να καθορίσουν τις ανάγκες του ασκουμένου ειδικά ενός αρχάριου ή αγύμναστου ή και του μη υγιή. Άρα είναι υποχρεωτικό να γίνει από το πρώτο δοκιμαστικό που θα κάνετε προπόνηση με τη μέθοδο του ems training.

Με τα αποτελέσματα των περιοδικών σωματομετρήσεων, διαπιστώνεται αν οι στόχοι έχουν επιτευχθεί, ποιοι στόχοι δεν έχουν επιτευχθεί και με την σωστή αξιοποίηση τους, τι αλλαγές πρέπει να γίνουν ώστε να επιτευχθούν.

Τα στοιχεία τα όποια αναλύονται για τους ασκούμενους μετά την συγκεκριμένη σωματομέτρηση είναι: βάρος, δείκτης μάζας σώματος, σωματικό λίπος, σπλαχνικό λίπος, άλιπη μάζα, μυϊκή μάζα, οστική μάζα, σωματικά υγρά, μεταβολική ηλικία, βασικό μεταβολισμό και ημερησία θερμιδική πρόσληψη.

Πέραν των συγκεκριμένων σωματομετρήσεων, είναι πολύ σημαντικό να γίνεται και μέτρηση σε πόντους με μεζούρα, την περίμετρο της περιφέρειας μέσης, γοφών, στήθους, βραχίονα, και μηρού.


Μα καλά εκεί που θα πάω να δοκιμάσω για πρώτη φορά προπόνηση με EMS, διαφημίζουν ότι είναι “πιστοποιημένο στούντιο”, να μην τους εμπιστευτώ; 

Σαφώς και μπορείτε να τους εμπιστευτείτε, φτάνει να έχουν και όλες τις προδιαγραφές που περιγράψαμε σ’ αυτό το άρθρο.

Έαν έχουν μόνο αυτό το “χαρτί πιστοποίησης” να σας δείξουν, να μην τους εμπιστευτείτε….

Είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε σ’ άρθρο μας με τίτλο: Ιστορίες καθημερινής επικίνδυνης «Πιστοποιημένης Τρέλας» που δημοσιεύτηκε πρόσφατα, όπου μας περιγράφει την εμπειρία  της μια ασκούμενή μας που πήγε σε ένα τέτοιο “πιστοποιημένο στούντιο” και έκανε τη δοκιμαστική της προπόνηση.  


Τι κόστος να περιμένω; Μήπως είναι ακριβό σπορ για μένα η προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση;

Οι τιμές είναι απόλυτα προσιτές στα πλαίσια του personal training. Συνήθως στα στούντιο καλείστε να πληρώσετε πακέτα προπληρωμένων προπονήσεων.

Θα βρείτε πολλά πακέτα προπονήσεων με διάρκεια από 2 μήνες έως και έναν χρόνο.

Επίσης, υπάρχουν ειδικά πακέτα με ευνοϊκότερους οικονομικούς όρους, εάν πρόκειται για 2 ή 3 άτομα ταυτόχρονα.

Όσο περισσότερες προπονήσεις προπληρώνετε τόσο πιο πολύ χαμηλώνει το κόστος της προπονητικής μονάδας.

Οι τιμές ανά προπονητική μονάδα, εάν διαιρέσετε την αξία του προπληρωμένου πακέτου με τις προπονήσεις που αγοράσατε, παγκοσμίως το μέσο όρο είναι στα 17 με 20 ευρώ.

Στην Κύπρο υπάρχουν ήδη 20 στούντιο ηλεκτρομυοδιέγερσης περίπου και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Συνήθως, οι τιμές μπορούν να κυμανθούν από 10 ευρώ και να ανέβουν στα 35 ευρώ, αναλόγως του πακέτου προπονήσεων που θα επιλέξετε.

Οι πληρωμές γίνονται με δυο τρόπους: με μετρητά ή με χρεωστική/πιστωτική κάρτα.

Βέβαια η τιμή δε θα πρέπει να είναι πάντα το κριτήριο σας.

Το κριτήριο σας θα πρέπει να είναι εάν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που περιγράψαμε στο συγκεκριμένο άρθρο.

Μπαίνοντας στον χώρο του EMS στούντιο για πρώτη φορά, με μια μάτια θα μπορέσετε να αντιληφθείτε, εάν ο επιχειρηματίας – ιδιοκτήτης επένδυσε σ’ αυτόν ή απλά βρήκε έναν χώρο όπως – όπως, αγόρασε ένα μηχάνημα ηλεκτρομυοδιέγερσης και άνοιξε το στούντιο σε μια νύχτα…  έχοντας μόνο μια “πιστοποίηση” στο χέρι να σας δείξει….

Για να πάρετε μια αρχική εικόνα όσο αφορά την τιμολογιακή μας πολιτική, μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό μας άρθρο “Τιμές”.

Τέλος, σας επιστούμε την προσοχή σε κάποια σημαντικά πράγματα, πριν υπογράψετε οποιοδήποτε συμβόλαιο ή πληρώσετε την συνδρομή σας:

  • Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τα στοιχεία του στουντιο ή και των προσώπων που σας εξυπηρετούν.
  • Μην υπογράφετε τίποτα, αν δε διαβάσετε προσεκτικά τους σχετικούς όρους, που συνοδεύουν το συμβόλαιό σας. Οι όροι αυτοί έχουν να κάνουν συνήθως με τους κανονισμούς λειτουργίας του στούντιο, τους οικονομικούς όρους πληρωμής αλλά και επιπρόσθετες διευκρινήσεις σε σχέση με τις ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας.
  • Ζητήστε ξεκάθαρες πληροφορίες για το είδος των υπηρεσιών που σας προσφέρουν, τη διάρκεια, την αποτελεσματικότητα, τι γίνεται στην περίπτωση ακύρωσης των ραντεβού ή στην περίπτωση μακρόχρονης απουσίας σας και το ακριβές κόστος αυτών.
  • Λάβετε υπόψη τον τρόπο αποπληρωμής είτε πρόκειται για ολική αποπληρωμή του προγράμματος είτε με τη διευκόλυνση των δόσεων. Εξετάστε με προσοχή τους όρους του συμβόλαιο για την κάθε περίπτωση.
  • Αφού αποφασίσετε να αγοράσετε το πρόγραμμα, διαβάστε προσεκτικά το συμβόλαιο πριν το υπογράψετε.
  • Ζητήστε διευκρινήσεις για ό,τι δεν καταλαβαίνετε.
  • Ζητήστε απόδειξη για το κόστος του προγράμματος που αγοράσατε.

Περισσότερες πληροφορίες που θα πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με την προπόνηση της ηλεκτρομυοδιέγερσης, μπορείτε να διαβάσετε στο άρθρο μας: “Γνωρίζετε ότι…” 

Με όλες αυτές τις συμβουλές είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για την πρώτη σας προπόνηση EMS!


Καλέστε μας στο 22666690 και κλείστε σήμερα την πρώτη σας δωρεάν προπόνηση ηλεκτρομυοδιέγερσης, μαζί με πλήρη σωματομέτρηση ή κάντε την κράτησή σας από την ηλεκτρονική φόρμα της ιστοσελίδας μας.