ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΜΕ EMS ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ: ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ;

Προπόνηση κατά την περίοδο

Για πολλές γυναίκες είναι αδιανόητο αυτό το σενάριο, επειδή το βιώνουν με κοιλιακές κράμπες, κεφαλαλγία και πόνο στην μέση.

Έτσι, περνούν το χρόνο τους μαζί με ένα μπουκάλι ζεστού νερού στον καναπέ.

Η περίοδος αυτή δεν πρέπει να είναι λόγος να χάσετε την προπόνηση.

Συχνά αισθάνεστε άβολα όταν έχετε περίοδο και αναρωτιέστε αν πρέπει να πάτε στην προπόνηση EMS ή αν η δυσάρεστη εμμηνορροϊκή ρύση είναι ακόμη ένα πρόβλημα.

Πολλές φορές ούτε οι γυμναστές δε ξέρουν ακριβώς πώς να αντιμετωπίσουν μια τέτοια κατάσταση.

Μ’ αυτό το άρθρο θα σας δώσουμε απάντηση σε όλες σας τις ανησυχίες!


Η άσκηση συνιστάται ιδιαίτερα

Δεν μπορεί να αποφευχθεί μία φορά το μήνα η δύσκολη αυτή περίοδος για τις γυναίκες.

Σίγουρα το ξέρετε…

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, μπορεί να νιώσετε κουρασμένη, ευερέθιστη και στη χειρότερη περίπτωση, να έχετε πόνους στην κοιλιά ή τη μέση.

Το τελευταίο πράγμα που σκέφτεστε τώρα είναι η προπόνηση.

Το ότι δεν έχετε καμία επιθυμία για άσκηση κατά τη διάρκεια της περιόδου, είναι περισσότερο ψυχολογικό κομμάτι και όχι οργανικό..

Από ιατρικής άποψης, τίποτα δεν αναφέρεται κατά του αθλητισμού και της προπόνησης κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών του μήνα.

Αντίθετα, η άσκηση είναι ακόμα πολύ ευεργετική και βοηθάει στον δυσάρεστο κοιλιακό πόνο, επειδή η άσκηση χαλαρώνει τους μυς και έτσι αποδυναμώνει τις κοιλιακές κράμπες.

Η Γερμανική Εταιρεία για την Αθλητική Ιατρική και την Πρόληψη συνιστά επίσης ρητά την άσκηση επειδή εξασφαλίζει την ψυχική και σωματική ισορροπία.

Οι περισσότερες γυναίκες αισθάνονται καλύτερα μετά την άσκηση επειδή η άσκηση έχει επίσης θετική επίδραση στην ψυχή.

Παρεμπιπτόντως, η περίοδος δεν έχει αρνητικές επιπτώσεις στην απόδοσή σας – ούτε στη μυϊκή δύναμη , την απορρόφηση οξυγόνου και τον χρόνο αντίδρασης.

Ορισμένες γυναίκες έχουν ακόμη υψηλή απόδοση κατά την περίοδο.

Ωστόσο, η περίοδος είναι διαφορετική για κάθε γυναίκα.

Και έτσι πρέπει να μάθετε για τον εαυτό σας τι είναι καλύτερο για εσάς και τι σας κάνει να αισθάνεστε πιο άνετα.

Προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση κατά την περίοδο

Τι γίνεται με την προπόνηση του EMS κατά τη διάρκεια της περιόδου;

Βασικά, αυτή η μορφή προπόνησης κατά τη διάρκεια της εμμηνορροϊκής αιμορραγίας είναι δυνατή χωρίς δισταγμό, διότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι η εκπαίδευση θα μπορούσε να βλάψει το σώμα σε αυτή την κατάσταση.

Εάν έχετε κοιλιακό άλγος, μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον προσωπικό γυμναστή σας να παραλείψει τη ηλεκτρική διέγερση των κοιλιακών μυών.

Πρώτα απ ‘όλα είναι η ευημερία σας, το πώς αισθάνεστε εσείς καλά και άνετα.

Εάν δεν αισθάνεστε άνετα κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, δεν πρέπει να πάτε στην προπόνηση EMS.

Μπορεί επίσης να βρείτε την προπόνηση EMS δυσάρεστη κατά τη διάρκεια της περιόδου σας, επειδή πολλές ασκούμενες δεν φορούν εσώρουχα κάτω από τα ρούχα EMS.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα, δεν είναι απαραίτητο να έρθετε στην εκπαίδευση.

Κάθε γυναίκα είναι διαφορετική όμως και κάποιες γυναίκες κατά τη διάρκεια της κανονικής εμμήνου ρύσεως είναι καλά ενώ κάποιες άλλες πάλι αφού τη βιώνουν με πάρα πολύ πόνο.

Η συμβουλή μας στη δεύτερη περίπτωση είναι ότι προκειμένου να μη χάσετε τη συνεδρία σας, να ζητήσετε από τον προσωπικό σας γυμναστή να κάνετε το ειδικό πρόγραμμα EMS, για την δειαχείρηση πόνου το Body Relax.

Είναι σημαντικό να ακούτε το σώμα σας και να κάνετε ό,τι νιώθετε άνετα!


Συμπέρασμα: Προπόνηση EMS με περίοδο χωρίς πρόβλημα!

Η αθλητική και επομένως η προπόνηση με EMS κατά τη διάρκεια της περιόδου δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα από καθαρά φυσικής και οργανικής άποψης.

Αντ ‘αυτού, η άσκηση μπορεί ακόμη και να ανακουφίσει τον πόνο και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη ισορροπία και καλύτερη διάθεση.

Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο αν απλά δεν αισθάνεστε καλά και ίσως έχετε ακόμη έναν τέτοιο έντονο κοιλιακό πόνο που δεν μπορείτε να αφήσετε το κρεβάτι.

Λίγες ημέρες ελεύθερου γυμναστικής το μήνα κάνουν αρκετά καλά, σωστά;